utorok, 6. mája 2014

Čokoládovo hruškový koláč

A zase ta čokoláda. Stále ma prenasleduje. Je ako malý diablik, ktorý mi neustále šepká do ucha pridaj ma všade tam, kde je to možné. A ja sa nedokážem ubrániť a poslúcham. ;-)

POTREBUJEME:

CESTO NA KOLÁČ:
  • 225 g polohrubej múky
  • 350 g kryštáľového cukru
  • 85 g kakaa
  • 1 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 125 ml oleja
  • 150 ml vlažnej vody
  • 2 hrušky
  • škoricový cukor
POLEVA: 
  • 200 g čokolády na varenie
  • 2 PL oleja
POSTUP:
  1. Hrušky ošúpeme a pokrájame na tenké plátky
  2. Rúru predhrejeme na 180°C. 
  3. Plech na koláč vymastíme maslom a vysypeme maslom.
  4. V miske vymiešame všetky ingrediencie okrem vlažnej vody elektrickým šľahačom..
  5. Po vymiešaní po troške prilejeme vlažnú vodu a znovu zamiešame kým je cesto pekne hladké.
  6. Takto pripravené cesto vylejeme na plech.
  7. Na vrch poukladáme hrušky, posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť do rúry na 25-35 minút.
  8. Upečený koláč necháme vychladnúť.
  9. Kým nám bude koláč chladnúť pripravíme si čokoládovú polevu nasledovne.
  10. Čokoládu poláme na menšie kusy, pridáme olej a roztopíme v miske nad parou.
  11. Takto pripravenú polevu vylejeme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť. 
  12. Hotový koláčik pokrájame a servírujem buď s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo len tak.
Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára