štvrtok, 13. októbra 2011

Ríbezľový koláč s penou

POTREBUJEME:
  • 500g ríbezlí
  • 5 vajec
  • 270 g hrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 150 g masla alebo Hery
  • 370 g práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 40 g mandľových lupienkov alebo iných orieškov (ja som použila vlašské)
  • 100 ml mlieka štipku soli
POSTUP:
1. 5 žĺtkov, 100 g práškového cukru a vanilínový cukor vyšľaháme do peny.
2. Primiešame zmäknuté maslo.
3. Pridáme 100 ml mlieka a nakoniec 270 g hrubej múky zmiešanej s kypriacim práškom.
4. Plech dobre vymastíme a rozotrieme naň cesto.
5. Navrch cesta poukladáme vrstvu očistených ríbezlí.

6. Z 5 bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 270 g práškového cukru.
7. Sneh s cukrom rozotrieme na ovocie.
8. Navrch nasypeme mandľové lupienky alebo posekané orechy.
9. Koláč vložíme do predhriatej rúry a na 180 °C pečieme 30 až 35 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára