piatok, 9. mája 2014

Tekvicová polievka

Mňam, mňam polievočka. Nám najlepšie chutí s opečeným chlebíkom potretým cesnakom a syrom. 
POTREBUJEME:

  • 1 menšiu tekvicu
  • olivový olej
  • 1 menšiu cibuľu
  • vodu
  • smotanu na varenie
  • soľ
  • čierne korenie
  • starší chlebík
  • cesnak
  • syr typu gorgonzola
POSTUP:
  1. Rúru predhrejeme na 180°C.
  2. Tekvicu umyjeme, prepolíme na polovicu a vidličkou vydlabeme stred. Stredom myslíme tekvicové semienka.
  3. Takto očistenú tekvicu pokrájame na kocky a poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
  4. Dáme piecť do predhriatej rúry asi na pol hodinku, alebo kým bude tekvica mäkká.
  5. Medzitým si očistíme cibuľu a nakrájame na drobno.
  6. Dáme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom.
  7. Osmažíme do sklovita, pridáme upečenú tekvicu a vodu.
  8. Ochutíme soľou a korením.
  9. Ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu.
  10. Pridáme smotanu na varenie a necháme prejsť varom.
  11. Kým sa nám polievočka bude variť opečieme si chlebík v toastovači prípadne na panvici.
  12. Upečený chlebík potrieme očisteným cesnakom a pokrájame na menšie kocky.
  13. Hotovú polievku servírujeme s opečeným chlebíkom a syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára