streda, 12. decembra 2012

Kokosové koliečka

POTREBUJEME:

  • 220 g hladkej múky
  • 120 g práškového cukru
  • 120 g strúhaného kokosu
  • 200 g masla
  • 1 žĺtok 
  • 1 vajce
  • čerešňový džem
POSTUP:
  1. Preosiatu múku zmiešame s práškovým cukrom a so strúhaným kokosom.
  2. Pridáme pokrájané studené maslo, žĺtok, vajce a vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a necháme hodinu odpočívať v chlade.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 až 3 mm a vykrojíme z neho koliečka.
  4. Uložíme ich na suchý plech a pečieme 10 minút pri teplote 175°C.
  5. Vždy po 2 vychladnuté koliečka spojíme džemom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára