streda, 12. decembra 2012

Perníčky


POTREBUJEME:

  • 140 g práškového cukru
  • 2+ 1 vajce (na potretie)
  • 100 g palmarínu
  • 2 PL rozpusteného medu
  • 2 ČL perníkového korenia
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 400 g hladkej múky
POSTUP:
  1. V mise rozotrieme cukor s dvoma vajcami a zmaknutým palmarínom.
  2. Pridáme med, korenie a múku zmiešanú so sódou.
  3. Vypracujeme cesto, ktoré na doske ešte premiešame.
  4. Vyvaľkáme z neho placku a vykrajujeme rozne tvary formičkami, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby sa perníčky pekne leskli.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C dozlatista.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára