streda, 12. decembra 2012

Vianočné stromčeky


POTREBUJEME:

Na cesto:
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • 150 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 2 ČL vanilkového cukru
  • 1 vajce
Na potretie a posypanie:
  • 50 ml vajcového likéru
  • strúhaný kokos alebo jemný kryštálový cukor
POSTUP:
  1. Do preosiatej múky zmiešanej s kypriacim práškom a so soľou pridáme pokrájané studené maslo , práškový a vanilkový cukor, vajce a vypracujeme cesto. 
  2. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme na 30 minút do chladu odpočinúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 mm a vykrojíme stromčeky.
  4. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút pri teplote 175°C.
  5. Ešte teplé natrieme likérom a hneď posypeme kokosom alebo cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára