nedeľa, 9. septembra 2012

Jablkové mafiny s čokoládou

Urobiť mafiny nie je ťažké. Urobiť dobré mafiny si vyžaduje určitú zručnosť. Možno si poviete, že je to hlúposť. Z vlastnej skúsenosti však viem, že to celkom hlúposť nie je. Napríklad som sa naučila, že cesto na mafiny v žiadnom prípade nemožem mixovať elektrickým mixérom, ale ručne a hlavne jemne.
Takisto je doležité najprv zmiešať suché ingredience a potom pridať tekuté. Aj dĺžka pečenia mafinov je podstatná, nie príliš dlho, aby sme z nich neurobili "sušené slivky" a takisto nie príliš krátko aby sme ich nemali surové.


POTREBUJEME:
  • 1 šálku hladkej múky
  • 1 šálku špaldovej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 2x20g škoricového cukru
  • 1 vajce
  • 1 šálku mlieka
  • 80 g masla
  • 4 menšie jabĺčka
  • 60 g tmavej čokolády
  • 60 g mliečnej čokolády
POSTUP:
  1. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kocky.
  2. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie, múku, prášok do pečiva, pokrájanú čokoládu a cukor.
  3. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
  4. K vychladnutému maslu pridáme mlieko a vajce.
  5. Spojíme so suchými ingredienciami.
  6. Nakoniec pridáme jablká a zamiešame.
  7. Formu na mafiny si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  8. Pripraveným cestom si naplníme mafinové formy a dáme piecť do rúry, ktorú sme si vyhriali na 180° C približne na 30 minút alebo do zlatohneda.
  9. Po upečení mafiny vyberieme z formy a necháme vychladnúť najlepšie na mriežke.
DOBRÚ CHUŤ

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára