sobota, 15. septembra 2012

Mafiny s ananásom a čokoládou

Mafiny mafiny, ale vás je. Dnes s ananásom a čokoládou.


POTREBUJEME:
  • 1 šálku hladkej múky
  • 1 šálku špaldovej múky
  • 1 PL prášku do pečiva
  • na špičku noža soli
  • 1 vajce
  • 3/4 šálky mlieka
  • 1/4 šálky roztopeného masla 
  • 3 PL šťavy z ananásu
  • 1 plechovku zaváraného ananásu pokrájaného na kúsky
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 50 g horkej čokolády
  • maslo na vymastenie formy
  • múku na vysypanie formy
POSTUP:
  1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
  2. V miske si zmiešame všetky suché ingrediencie.
  3. Pridáme mokré ingrediencie a zamiešame.
  4. Nakoniec pridáme ananás a na kúsky polámanú čokoládu a znovu premiešame.
  5. Formu na mafiny si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  6. Pripravenou zmesou naplníme mafinovú formu a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  7. Pečieme približne 15 až 20 minút.
  8. Po upečení necháme mafiny vychladnúť najlepšie na mriežke.
  9. A potom už len veselo maškrtíme.
Počet: 12 kusov

Dobrú chuť. :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára