štvrtok, 18. augusta 2011

Tekvicové kari

Toto je jedným slovom naozajstná mňamka. ;-)
POTREBUJEME:

  • 500 g tekvice

  • 3 kuracie prsia

  • cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 200 ml kuracieho vývaru

  • 150 ml kokosového mlieka

  • 2 PL oleja

  • kúsok zázvoru

  • ČL cukru

  • ČL rasce

  • ČL koriandru

  • 1/2 ČL kurkumy

  • soľ

  • POSTUP:
    1. Kuracie prsia a cibuľu nakrájame na kocky.
    2.  Cesnak pretlačíme cez lis a zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle.
    3. Očistenú tekvicu nastrúhame nahrubo alebo nakrájame na malé kocky.
    4. Na rozpálenú panvicu nalejeme lyžicu oleja, pridáme kuracie kocky a za stáleho miešania opekáme 8 minút.
    5. Takto pripravené mäso odložíme bokom na tanier a prikryjeme.
    6. Do panvice dáme druhú lyžicu oleja a na nej opečieme cibuľu, cesnak a zázvor.
    7. Pridáme koriander, rascu, cukor, soľ, kurkumu a za stáleho miešania pražíme približne minútu, aby sa nám vône pekne prepojili.
    8.Pridáme tekvicu a chvíľu opekáme.
    9. Zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Pridáme mäso a varíme, kým tekvica nezmäkne a šťava sa neodparí na požadovanú hustotu. Karí podávame s ryžou.

    Pre gurmánov: Chuť kokosového mlieka skvele doplnia pálivé čili papričky. Ak máte radi ostré pokrmy a nevaríte pre deti, smelo ich pridajte počas opekania cibule, cesnaku a zázvoru.


     

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára