štvrtok, 18. augusta 2011

Jednoduchá tekvicová polievka

Potrebujeme:

  • tekvica hokaido

  • liter zeleninového vývaru

  • 150 ml smotany

  • 2 cibule

  • 3 strúčky cesnaku

  • ČL karí korenia

  • ČL cukru

  • PL masla

  • soľ

  • POSTUP:
    1. Cibuľu a cesnak očistime, nakrájame na kúsky a opečieme na rozpustenom masle.
    2. Pridáme cukor a necháme na malom plameni skaramelizovať.
    3. Tekvicu umyjeme, prekrojime na polovicu a odstránime z nej stopku a semienka. Nastrúhame na strúhadle alebo nakrájame na kocky.
    4. Takto pripravenú tekvicu pridáme k cibuli a cesnaku, chvíľku opekáme a zalejeme vývarom.
    5. Privedieme k varu a dochutíme.
    6. Keď tekvica zmäkne, pridáme smotanu a rozmixujume. Servírujeme horúce, s čerstvým chrumkavým pečivom.
    Pre gurmánov: Kyslá smotana servírovaná na polievke zjemní jej chuť a čerstvo opražené tekvicové jadierka s rozmarínom jej dodajú neodolateľnú vôňu.

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára