štvrtok, 18. augusta 2011

Slaný tekvicový koláč

Keďže máme doma prvú úrodu tekvice tak ju skúšam na rôzne spôsoby.

Počet porcií: 6

POTREBUJEME
  • vyzretá tekvica
  • 200 g polohrubej múky
  • 4 cibule
  • 5 vajíčok
  • 2 dl oleja
  • balíček prášku do pečiva
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • rasca
POSTUP
  1. Tekvicu očistíme a nastrúhame.
  2. Zmiešame s vajíčkami, polovicou oleja, soľou a korením.
  3. Nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva.
  4. Riedke cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech.
  5. V panvici zohrejeme druhú polovicu oleja a opečieme na ňom do polomäkka cibuľu nakrájanú na kolieska.
  6. Tú po vychladnutí navrstvíme na koláč, posypeme rascou alebo ľanovými semienkami a pečieme pri 180 stupňoch 30 minút alebo kým cesto nezozlatne.
Pre gurmánov: Tesne pred dopečením môžeme poukladať na vrch nastrúhaný syr alebo bylinky.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára