piatok, 15. októbra 2010

Mäsový špíz s pomarančom na grile


Leto je obdobím grilovania. Griluje sa všetko čo narastie v záhradke, chytíme vo vode alebo my lenivejší kúpime v obchode. Mäsový špíz s pomarančom je naozaj jedinečný. Vyskúšajte a uvidíte, že Vás neklamem. 

POTREBUJEME
  • ihlice na napichovanie mäsa
  • bravčové mäso (používam karé aj keď viem že mnohí z vás možu namietať, že na grilovanie je to príliš suché mäsko)
  • slaninku oravskú
  • párky na opekanie
  • pomaranče
  • cibuľu
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej na potretie
POSTUP
  1. Mäsko nakrájame na kocky, slaninku na hrubšie pásiky, párky, pomaranče a cibuľu na krúžky. 
  2. Napichujeme na ihlu v poradí: Slaninka, cibuľa, mäso, pomaranč a párok. Opakujeme kým nie je ihla plná.
  3. Posolíme, pokoreníme a potrieme olivovým olejom (na potretie môžeme použiť pierko).
  4.  Dáme na tácku a s táckou šup na gril. Grilujeme kým mäsko nie je hotové.
Dobrú chuť.


  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára