pondelok, 11. októbra 2010

Jablková štrúdla s tvarohom trošku inak

No nevyzerá vábivo?
Jablká su veľmi vďačné ovocie na pečenie rôznych koláčov.

POTREBUJEME

PLNKA:
  • 1 ks zlatý klas alebo vanilkový puding
  • 500 ml mlieka
  • 150 g kryštáľového cukru
  • 700 g šťavnatých jabĺk
  • 80 g masla
  • 1 balenie okrúhlych piškót
  • 2 KL mletej škorice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • práškový cukor na posypanie
CESTO:
  • 450 g hladkej múky
  • 200 ml svetlého piva
  • 1 ks Palmarin
  • 1/2 KL soli
POSTUP
  1. Z múky, z piva a z palmarínu si vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti.
  2. Zo Zlatého klasu prípadne vanilkového pudingu, z mlieka a z 50 g cukru uvaríme podľa návodu na obale hustý puding.
  3. Jablká očistíme, zbavíme šupy a jadrovníka.
  4. Polovicu cesta rozložíme na suchý plech a povrch potrieme trochou roztopeného masla.
  5. Na cesto poukladáme piškóty.
  6. Na piškóty nastrúhame jablká ktoré posypeme mletou škoricou, vanilkovým a kryštálovým cukrom.
  7. Polejeme teplým pudingom a prikryjeme druhou polovicou cesta.
  8. Povrch cesta potrieme zvyškom roztopeného masla.
  9. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút.
  10. Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára