pondelok, 11. októbra 2010

Jablkovo orechová štrúdla

POTREBUJEME

CESTO
  • 450 g hladkej múky
  • 200 ml svetlého piva
  • 1 ks palmarín
  • 1/2 KL soli
PLNKA
  • za hlboký tanier mletých orechov
  • 3- 4 ks jabĺk (záleží od ich veľkosti)
  • 100- 150 g kryštáľového cukru (záleží od jabĺk)
POSTUP
  1. Z múky, z piva a z palmarínu si pripravíme cesto. Rozdelíme ho na 3 časti.
  2. Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka.
  3. Orechy pomelieme.
  4. Cesto rozvaľkáme, posypeme mletými orechami, postrúhanými jablkami a cukrom.
  5. Zavinieme a preložíme na maslom vymastený plech.
  6. Nakoniec potrieme vajíčkom.
  7. Naplníme si ďalšie dve štrúdly podľa želania a dáme do trúby piecť na 20- 30 minút na 180°C. Upečený ešte teplý koláčik potrieme maslom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára