nedeľa, 4. mája 2014

Čokoládové mafiny s prekvapením

Milujem všetko čo chodí okolo čokolády. A preto milujem aj tieto čokoládové mafiny, ktoré najradšej servírujem so zmrzlinou ešte pekne za horúca, keď sa zmrzlinka pekne roztopí.
POTREBUJEME: 
  • 100 g horkej čokolády (čím vyššie percento kakaa tým lepšie)
  • 1 PL kakaa
  • 1/2 šálky masla
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 2 vajcia
  • 2/3 šálky acidofilného mlieka prípadne kefíru
  • pikantný džem
  • maslo na vymastenie formy
  • múku na vysypanie formy
POSTUP:
  1. Trúbu predhrejeme na 180°C.
  2. Mafinové formy si vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  3. Tmavú čokoládu s maslom si roztopíme v mikrovlnke. Nezabudnite miešať asi v 30 sekundových intervaloch aby Vám čokoláda nezhorela. ;-) Odporci mikrovlnky možu roztopiť čokoládu s maslom nad parou. Roztopenú čokoládu s maslom necháme vychladnúť.
  4. Kým nám čokoládu bude chladnúť v jednej miske si zmiešame suché ingrediencie: múku, kakao, cukor, prášok na pečenie a soľ.
  5. V druhej miske vymiešame mokré ingrediencie: vajcia s acidofilným mliekom. 
  6. Mokré ingrediencie vmiešame do misky so suchými ingredienciami spolu s čokoládou a maslom.
  7. Dokladne premiešame. Nemiešame však príliš dlho, lebo potom cesto po upečení ostane ťažké a husté. 
  8. Lyžicou naplníme mafinové formy cestom do polovičky.
  9. Na každý "mafin" dáme lyžicku pikantného džemu a  znovu prikryjeme cestom do 2/3 mafinovej formy.
  10. Pečieme 15-20 minút podľa druhu rúry. 
  11. Servírujeme buď teplé, prekrojené na polocičku s kopčekom zmrzliny alebo ich necháme vychladnúť.
  12. Prajem Vám všetkým dokonalé maškrtenie bez výčitiek.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára