utorok 16. apríla 2013

Francúzske zemiaky ala Mima


POTREBUJEME:
  • 4- 5 stredne veľkých zemiakov
  • 3 vacia
  • 2 tučné párky
  • plátkové syry
  • smotanu na varenie
  • soľ, čierne korenie na dochutenie
  • maslo na vymastenie misy
POSTUP:
  1. Rúru predhrejeme na 180°C.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  3. Párky ak treba tiež ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  4. Vajíčka rozbijeme, pridáme smotanu, dochutíme soľou a čiernym korením a zamiešame.
  5. Misu na zapekanie si vymastíme maslom a postupne ukladáme zemiaky, ktoré jemne posolíme, párok, plátkový syr a znovu jemne posolené zemiaky a párok.
  6. Zalejeme pripravenou zmesou a prikryjeme plátkovým syrom.
  7. Zakryjeme a dáme piecť do rúry. Pečieme asi 40-50 minút.
  8. Po 40-50 minutách odokryjeme a necháme pripiecť syr.



2 komentáre: