utorok, 16. apríla 2013

Anglické raňajky

Tieto chutné raňajky som nepripravovala ja, ale môj šikovný "švagor".
POTREBUJEME:
  • vajce
  • rajčinu
  • anglickú slaninu
  • párok
  • šampiňóny
  • soľ, čierne korenie na dochutenie
  • fazuľky v rajčinovej omáčke z plechovky 
  • olej
  • olivový olej
POSTUP:
  1. Omeletu si pripravíme klasickým spôsobom. Do misky rozbijeme vajce, pridáme soľ prípadne čierne korenie a rozšľaháme.
  2. Rozohrejeme panvicu s olejom, pridáme vajce a pomiešame. Stačí pár sekúnd.
  3. Anlickú slaninku si dáme na panvicu s vlnovkovým dnom ;-) a opečieme z oboch strán. Každú stranu opekáme približne 2-3 minúty.
  4. Takisto to urobíme s párkom.
  5. Rajčinu prekrojíme na polovicu, posolíme, pokoreníme, pokvapkáme troškou olivového oleja a dáme na panvicu. Pečieme asi 2 minútky.
  6. Šampiňóny očistíme, nakrájame na mesiačiky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a na panvici opekáme z obidvoch strán asi 4-5 minút.
  7. Fazuľky vylejeme do hrnca a zohrejeme.
  8. Všetko pekne naservírujeme na tanier a podávame s toastami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára