Hmmmm, jablká. Čo s vami keď je Vás toľko a nie ste práve vhodné na uskladnenie?
Žeby jablková nepečená torta???
POTREBUJEME:
Žeby jablková nepečená torta???
POTREBUJEME:
- 800g jabĺk
- 400 ml vody
- 3-6 PL kryštáľového cukru (záleží od toho aké sladké jablká máme)
- 2 vanilkové cukry
- na hrot noža mletej škorice
- 2 balíky okrúhlych piškót (ja som dnes použila aj dlhé, keďže okrúhle sa minuli ;-))
- 2 balíky zlatého klasu alebo vanilkového pudingu (prášok)
- šľahačka na ozdobenie
POSTUP:
- Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka.
- Dáme ich variť do hrnca spolu s 200 ml vody.
- Pridáme kryštáľový a vanilkový cukor a mletú škoricu.
- Jablká varíme kým nie sú úplne mäkké približne 10 až 15 minút. Podotýkam, že to môže trvať aj dlhšie. Ako som už spomínala veľmi záleží od druhu jabĺk.
- Uvarené jablká rozmixujeme pokiaľ treba. Ja som ich popučila.
- Pridáme zlatý klas prípadne vanilkový puding, ktorý sme si rozpustili v zvyšných 200 ml vody.
- Varíme do zhustnutia. Od bodu varu je to približne 2 až 3 minúty.
- Formu na pečenie si vystelieme alobalom.
- Na spodok poukladáme piškóty, zalejeme jablkovou masou a postup opakujeme.
- Ukončíme jablkovou masou.
- Necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí jablkovú tortu dáme ešte na pár hodín do chladničky.
- Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára