Je až neuveriteľné koľko vecí sa dá pripraviť z tejto chutnej zeleniny.
Počet porcií: 8
POTREBUJEME
POSTUP
- Tekvicu nastrúhame najemno.
- Primiešame k nej vajíčka, olej, mlieko a cukor.
- Poriadne premiešame riedku zmes a pridáme múku zmiešanú s práškom do perníka, perníkovým korením a škoricou.
- Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 30 - 40 minút.
- Kým sa koláč pečie, vo vodnom kúpeli si rozpustime čokoládu na varenie. Potrieme ňou ešte teplý koláč a po zatuhnutí papáme.
Pre gurmánov: Do cesta môžeme pridať nasekané orechy, hrozienka a 50 ml brandy. Pod čokoládu môžeme pre zvláčnenie cesta natrieť džem.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára