piatok, 19. augusta 2011

Tekvicový perník

Je až neuveriteľné koľko vecí sa dá pripraviť z tejto chutnej zeleniny.
Počet porcií: 8

POTREBUJEME
  • 500 g tekvice
  • 400 g polohrubej múky
  • 300 g cukru
  • dl oleja
  • dl mlieka
  • 4 vajíčka
  • balíček prášku do perníka
  • ČL perníkového korenia
  • ČL mletej škorice
  • 200 g čokolády na varenie
POSTUP
  1. Tekvicu nastrúhame najemno.
  2. Primiešame k nej vajíčka, olej, mlieko a cukor.
  3. Poriadne premiešame riedku zmes a pridáme múku zmiešanú s práškom do perníka, perníkovým korením a škoricou.
  4. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 30 - 40 minút.
  5. Kým sa koláč pečie, vo vodnom kúpeli si rozpustime čokoládu na varenie. Potrieme ňou ešte teplý koláč a po zatuhnutí papáme.
Pre gurmánov: Do cesta môžeme pridať nasekané orechy, hrozienka a 50 ml brandy. Pod čokoládu môžeme pre zvláčnenie cesta natrieť džem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára