piatok, 19. augusta 2011

Slovenské rizoto.

Rizoto sa pripravuje na milión spôsobov asi v každej krajine aj keď pod iným názvom. Ja Vám ponuku rizoto v slovenskej podobe. ;-)
POTREBUJEME

  • olej
  • 2 cibule
  • 2 šálky ryže
  • 500 g kuracieho mäsa
  • mrazenú zeleninu (najlepšie takú v ktorej sa nachádza hrášok, mrkva, kukurica prípadne zelené fazuľové struky)
  • mletú červenú papriku
  • soľ
  • čierne korenie
  • vegetu na dochutenie

POSTUP

  1. Na panvici si zohrejeme olej.
  2. Pridáme na malé kocky pokrájanú cibuľu.
  3. Usmažíme do zlatohneda.
  4. Pridáme kuracie mäso pokrájané na kocky a mletú červenú papriku.
  5. Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením.
  6. A dusíme. V prípade potreby dolejeme vodu aby sa nám mäsko neprichytilo na dno panvice.
  7. Keď je mäso skoro udusené pridáme mrazenú zeleninu.
  8. Zeleninu dodusíme spolu s mäsom.
  9. Medzitým si v hrnci rozohrejeme olej a pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu.
  10. Usmažíme do zlatohneda.
  11. Pridáme ryžu, ktorú sme si predtým umyli vo vode.
  12. Zalejeme 3 šálkami vody a dochutíme soľou a vegetou.
  13. Vodu necháme zovrieť asi 1 minútu.
  14. Potom stiahneme plameň na minimum a varíme ryžu pod pokrievkou asi 10-15 minút. Veľmi záleží od druhu a tvaru ryže. 
  15. Udusené mäso spojíme s uvarenou ryžou a zamiešame.
  16. V prípade potreby dochutíme.
  17. Podávame s nastrúhaným syrom a s kyslou uhorkou.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára