streda, 6. júla 2011

Ríbezľové mafiny


POTREBUJEME
  • 2 šálky červených ríbezlí
  • 2 vajcia
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 šálku kryštáľového cukru
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/4 šálky oleja
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1/3 ČL soli
  • kúsky čokolády
  • práškový cukor
  • maslo na vymastenie formy
  • múku na vysypanie formy
POSTUP
  1. Ríbezle si očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať.
  2. Rúru si predhrejeme na 180° stupňov.
  3. Plech na mafiny vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  4. Mixérom vymiešame olej, vajcia, cukor a soľ.
  5. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k ostatným surovinám spolu s mliekom a vanilkovým cukrom.
  6. Pridáme ríbezle, ktoré sme si poprášili práškovým cukrom, čokoládu a vylejeme do mafinovej formy. (Ak chceme môžeme dať zopár ríbezlí tiež na vrch cesta.)
  7. Pečieme 25-30 minút. Veľmi záleží od typu rúry.
Prajem všetkým príjemné ríbezľové maškrtenie.

1 komentár:

  1. Dobrý deň,

    Práve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť publikácie vášho blogu na našom ženskom portáli Kankan.sk a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.

    Ďakujeme vopred!

    S pozdravom

    Silvia Karasová
    redakcia Kankan.sk
    skarasova@kankan-group.com

    OdpovedaťOdstrániť