pondelok 15. novembra 2010

Nepravé Tiramisu

Cez vikend sme robili tiramisu. Dôvod prečo som ho nazvala nepravé je preto, lebo som nepoužila mascarpone, ktorý do talianskeho tiramisu jednoducho patrí. Dúfam, že sa Vám bude páčiť aj moja slovenská verzia.



POTREBUJEME
  • 2 balíčky dlhých piškót
  • 1 kg jemného tvarohu PILOS
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 šálku silnej kávy
  • 6 PL mandľového likéru AMARETTO
  • kakao
POSTUP
  1. Dlhé piškoty si rýchlo namáčame v káve do ktorej sme pridali 6 PL mandľového likéru.
  2. Takto namočené piškóty si ukladáme v mise z janského skla.
  3. Na piškóty dáme 1/3 jemného tvarohu zmiešaného s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
  4. Vrstvenie opakujeme. Končíme tvarohom, ktorý posypeme kakaom. Odložíme do chladničky minimálne na 12 hodín.
Prajem dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára