nedeľa, 29. júna 2014

Vegánske čili

POTREBUJEME:
  • olivový olej
  • 3 veľké cibule
  • 1 ČL rímskeho kmínu
  • 2 čili papričky (tí ktorí milujú štipľavé možu samozrejme pridať viac čili papričiek)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 rajčinu
  • 3 papriky-žltú, zelenú a červenú
  • sójové rezance
  • 2 PL sójovej omáčky
  • rajčinovú omáčku
  • zavárané fazule (bielu, červenú a strakatú)
  • soľ
  • kajanské korenie
  • zeleninový bujón
  • olivový olej

POSTUP:

  1. Sójové rezance vysypeme do hrnca s litrom vody.
  2. Pridáme sójovú omáčku a bujón a dáme variť.
  3. Varíme asi 30 minút. 
  4. Po 30 minútach odstavíme rezance z ohňa a odložíme nabok.
  5. V panvici zohrejeme olej. 
  6. Pridáme na veľké kocky pokrájanú cibuľu, rímsky kmín, čili papričky a orestujeme.
  7. K orestovanej cibuli pridáme rajčinu pokrájanú na kocky a krátko podusíme.
  8. Prelisujeme cesnak, pridáme ho k zelenine a znovu krátko orestujeme.
  9. Papriku zbavíme jadrovníka, pokrájame na veľké kocky a pridáme do panvice.
  10. Pár minút podusíme.
  11. Pridáme sójové rezance (iba rezance nie vodu), rajčinovú omáčku a fazule a zamiešame.
  12. Ochutíme soľou a štipkou kajanského korenia.
  13. Varíme ešte 2-3 minúty.
  14.  Hotové podávame s ryžou, tortilami alebo len tak bez všetkého. 
Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára