nedeľa, 18. mája 2014

Divinový guláš s "rakúskymi" gulami

Dnes sme mali doma tímovú prácu. Moja "naj" mamulienka uvarila super divinový guláš a ja som k nemu pripravila gule na rakúsky spôsob.
POTREBUJEME:

Divinový guláš
  • 1 kg kvalitnej diviny (my sme mali srnku)
  • 2 väčšie cibule
  • olej
  • 1 sušenú feferónku (kto má rád štipľavé môže použiť aj viac)
  • mletú červenú papriku
  • mletú rascu
  • soľ
"Rakúske" gule
  • 4 ks staršieho pečiva (rožky alebo žemle )
  • 1 pohár (cca 250ml) mlieka izbovej teploty
  • 1 vajce
  • soľ, vegeta, čierne korenie
  • čerstvú prípadne sušenú petržlenovú vňať (asi za hrsť)
POSTUP:

Divinový guláš
  1. Mäso nakrájame na väčšie kusy-kocky.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
  3. Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu a feferónku. 
  4. Keď bude cibuľa opečená do sklovita pridáme mäso, mletú papriku, rascu, soľ, čierne korenie a podusíme domäkka.
"Rakúske gule"
  1. Pečivo nakrájame na kolieska a dáme do misky.
  2. Pridáme mlieko, vajce, soľ, vegetu, čierne korenie a pokrájanú petržlenovú vňať.
  3. Zamiešame a necháme v chladničke odstáť asi 30 minút.
  4. Po 30 minútach zmes vyberieme a vytvarujeme väčšie gule.
  5. Pripravíme si hrniec s vodou spolu so sitkom na parenie.
  6. Keď bude voda vrieť, gule poukladáme na sitko, prikryjeme pokrievkou  a necháme pariť asi 15 minút.
  7.  Po 15 minútach hotové gule vyberieme a servírujeme s divinovým gulášom.
  8. Ozdobíme pálivým paprikovým krémom (najlepší je ten maďarský) a džemom z bobuľovitého ovocia.
Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára