pondelok, 15. apríla 2013

Bábovka s pudingom


POTREBUJEME:

Na cesto:
  • 2 hrnčeky polohrubej múky (*1 hrnček = 250 ml)
  • 1 balíček kypriaceho prášku  
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru              
  • 1 hrnček mlieka                        
  • 1/2 hrnčeka oleja      
  • 2 vajcia                             
  • 1 lyžicu práškového kakaa                             
  • tuk na vymastenie a múku na vysypanie formy
  • práškový cukor na posypanie bábovky
Na plnku:
  • 1 hrnček mlieka + 1/2 hrnčeka na rozmiešanie
  • 1 lyžicu kryštálového cukru
  • 1 balíček krémového prášku Zlatý klas
POSTUP:
  1. Pripravíme si vanilkový puding: V hrnci uvaríme 1 hrnček mlieka s cukrom.
  2. Zlatý klas rozmiešame vo zvyšnom mlieku a za stáleho miešania vlejeme do hrnca s mliekom a curkom.
  3. Uvaríme si hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
  4. V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, cukor, mlieko, olej a vajcia a vymiešame cesto.
  5. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.
  6. Prvú časť, do ktorej sme nič nepridávali vylejeme do pripravenej bábovkovej formy.
  7. Do druhej časti zamiešame kakao a nalejeme do formy na prvú vrstvu.
  8. Do poslednej tretiny zľahka primiešame vychladený puding a vylejeme do bábovkovej formy.
  9. V rúre vyhriatej na 170 °C pečieme 45 až 50 minút.
    10. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára