streda, 11. júla 2012

Najjednoduchší ríbezľový koláč


POTREBUJEME

Korpus:
  • 250 g suchých keksov napr. bebe kekse
  • 80g masla
Plnka:
  • 500 g čerstvých ríbezlí
  • 3/4 šálky hnedého cukru
  • 2 PL polohrubej múky

 POSTUP:
  1. Rúru si predhrejeme na 200°C stupňov.
  2. Kekse pomrvíme a zmiešame spolu s maslom.
  3. Takto pripravenú masu vtlačíme do koláčovej formy.
  4. Čerstvé ríbezle očistíme, umyjeme a zmiešame spolu s cukrom a múkou.
  5. Vysypeme na korpus a vyrovnáme.
  6. Dáme piecť do vyhriatej rúry, ktorú znížime na 180°C stupňov.
  7. Pečieme asi 20 minút.
  8. Najlepšie chuti s vanilkou zmrzlinou. ;-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára