piatok, 30. decembra 2011

Mrkvové halušky s javorovým sirupom a orechmi


Neverila som až kým som nevyskúšala, že možu chutiť vynikajúco.


POTREBUJEME


Na halušky
  • 5-6  vačších mrkiev
  • 1 PL mletého hnedého cukru (ja som cukor zomlela v kávovom mlynčeku)
  • polohrubú múku
  • vodu
  • štipku soli
Na vrch
  • javorový sirup
  • vlašské orechy
POSTUP
  1. Do hrnca dáme uvariť vodu.
  2. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle takisto ako keď strúhame zemiaky na halušky.
  3. Počas strúhania mrkvu zalejeme vriacou vodou aby nám nezčernela. (S vodou to nepreháňame. Použijeme len toľko aby bola mrkva pod vodou.)
  4. Pridáme štipku soli, hnedý cukor a toľko polohrubej múky, aby nám vzniklo polotuhé cesto. 
  5. Keď sa voda začne variť nahádžeme cesto cez sito na halušky do vriacej vody.
  6. Varíme 3 až 5 minút alebo pokiaľ nám halušky nevyplávajú na povrch.
  7. Uvarené halušky precedíme cez sito pod studenou vodou.
  8. Dáme do misy a prikryjeme.
  9. Na tanieri podávame s javorovým sirupom a s mletými vlašskými orechmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára