sobota, 3. decembra 2011

Hrniec zlata

Radi experimentujete? Skúšate neobvyklé ingrediencie vo vašich receptoch?Tak potom vyskúšajte túto polievku s pivom.


POTREBUJEME
  • 3 strúčiku cesnaku
  • 2 menšie cibuľky
  • 1PL masla
  • 1/2 PL olivového oleja
  • 700 g zemiakov
  • 500 ml svetlého piva
  • zeleninový bujón
  • 1-3 ČL hnedého cukru (Veľmi záleží na tom aké pivo použijeme. Čím viac je pivo horké tým viac cukru budeme potrebovať aby sme eliminovali horkosť piva.) 
  • soľ
  • čierne korenie
  • zelerovú vňať
  • smotanu na varenie
POSTUP
  1. Na panvicu dáme maslo s olivovým olejom.
  2. Pridáme roztlačený cesnak a rýchlo upražíme. Dávame pozor aby nám cesnak nezhorel, lebo potom je horký.
  3. Pridáme očistenú na kolieska pokrájanú cibuľu a osmažíme.
  4. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
  5. Pridáme ich k osmaženej cibuli s cesnakom. 
  6. Zalejeme pivom a varíme pokiaľ zemiaky celkom nezmaknú.
  7. Roztlačíme, pridáme zeleninový bujón a 800 ml vody.
  8. Varíme 15 minút.
  9. Po 15 minútach polievku ochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a zelerovou vňaťou..
  10. Nakoniec pridáme smotanu na varenie a zohrejeme.Už nevaríme.
DOBRÚ CHUŤ. :-)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára