sobota 1. októbra 2011

Zemiaková polievka

Jednoduchá a rýchla.



POTREBUJEME
  • 2 l vody
  • 350 g zemiakov
  • 1 mrkvu
  • 1 ČL rasce
  • 1 ČL soli
  • 1 1/2 ČL mletej sladkej červenej papriky
  • vegetu
DROBCE
  • 100 g hladkej múky
  • vodu
POSTUP
  1. Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska.
  3. Zemiaky a mrkvu dáme do hrnca s vodou.
  4. Dochutíme soľou, rascou, vegetou a červenou paprikou a dáme variť.
  5. Medzitým si pripravíme husté cesto zmiešaním vody a múky (cesto by sa nám nemalo lepiť) a necháme ho uschnúť na vzduchu.
  6. Keď je cesto dostatočne presušené (asi po pol hodine) nastrúhame ho na strúhadle (najvačšie dierky).
  7. Keď sú zemiaky a mrkva makké pridáme drobce a necháme prejsť varom.
  8. Polievku odstavíme zo sporáka a možeme podávať.
Poznámka: Uvarené drobce vyplávajú na povrch.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára