sobota 10. septembra 2011

Čokoládové mafiny


POTREBUJEME
  • 150 g tmavej kvalitnej čokolády
  • 1/2 šálky masla
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálku acidofilného mlieka
  • 1 šálku polámanej čokolády (možeme použiť tmavú, mliečnu aj bielu čokoládu)
POSTUP
  1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
  2. Plech na mafiny si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
  3. Tmavú čokoládu a maslo si dáme do misky a roztopíme v mikrovlnke.
  4. Zamiešame aby sa maslo s čokoládou spojili a necháme vychladnúť. 
  5. V druhej miske si zamiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  6. V strede si urobíme dieru a pridáme vajíčka a acidofilné mlieko.
  7. Zamiešame aby sa nám všetky ingrediencie pekne spojili.
  8. Pridáme roztopenú čokoládu s maslom a znovu zamiešame mixérom.
  9. Nakoniec pridáme čokoládu polámanú na kúsky.
  10. Vylejeme do mafinovej formy a dáme do rúry piecť na 18 až 22 minút.
  11. Necháme vychladnúť a servírujeme.

Dobrú chuť. :-)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára