streda, 24. augusta 2011

Bábovka s arašidovým maslom


POTREBUJEME:

  • 1 pohár zmäknutého masla
  • 2 poháre hnedého cukru
  • 1 pohár bieleho cukru
  • 1/2 pohára arašidového masla
  • 6 vajec
  • 3 poháre polohrubej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL sódy bikarbóny
  • 1/2 šálky kyslej pochúťkovej smotany
  • 1 ČL vanilkového cukru
POSTUP:

  1. Rúru si predhrejeme na 180°C.
  2. V miske si zmiešame maslo s cukrom a vymixujeme do hladka.
  3. Pridáme arašidové maslo a postupne po 2 vajcia. Mixujeme.
  4. Prášok do pečiva si zmiešame spolu s múkou a sódou bikarbónou.
  5. Túto zmes postupne pridáme do arašidovej zmesi spolu s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.
  6. Bábovkovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
  7. Nalejeme do nej cesto a dáme do vyhriatej rúry piecť.
  8. Pečieme 70 až 80 minút.
  9. Po upečení necháme vychladnúť.

TIP: Či je cesto upečené zistíme tak, že použijeme šparátko, ktoré pichneme do cesta. Ak šparátko vyberieme a nebudeme na ňom žiadna lepkavá hmota znamená to, že cesto je upečené.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára