piatok, 8. júla 2011

Ríbezľové kocky

POTREBUJEME:

CESTO:

  • 3 vajcia
  • 140 g práškového cukru
  • 160 g polohrubej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 350 g očistených ríbezlí
  • maslo na vymastenie plechu
  • múku na vysypanie plechu

PLNKA:

  • 500 ml mlieka
  • 1 karamelový puding
  • 120 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 125 ml vody
  • 2 ČL kryštáľového cukru
  • 5 g čírej želatiny v prášku

POSTUP:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom.
  2. Pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a cesto vylejeme na menší, vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Na vrch poukladáme ríbezle a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme asi 25 minút.
  4. Kým sa nám pečie koláč pripravíme si plnku. Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme puding.
  5. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme karamelový puding.
  6. Želatínu si pripravíme zmiešaním vody, cukru a želatinového prášku. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 1 minútu. Po uvarení necháme vychladnúť a pridáme k maslu s pudingom.
  7. Dobre premiešame.
  8. Upečený koláč necháme vychladnúť.
  9. Vychladnutý koláč natrieme plnkou a necháme stuhnúť na chladnom mieste asi 2 hodinky.
  10. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a ríbezľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára