utorok, 12. júla 2011

Pudingovo ríbezľové kocky


POTREBUJEME

CESTO
  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 200 g práškového cukru
  • 125 g masla
  • 125 g palmarínu
  • 1 citrón
  • maslo na vymastenie plechu
  • múku na vysypanie plechu
  • 1 vajcie na potretie cesta
PLNKA
  • 2 balíčky pudingového prášku s príchuťou malina
  • 600 ml mlieka
  • 7 PL kryštáľového cukru
  • 1 biely jogurt (150g)
  • 1 malinový jogurt (150g)
  • 500 g ríbezlí
  • zmes vanilkového a práškového cukru na ozdobenie
POSTUP

CESTO
  1. Zmäknuté maslo a palmarín zmiešame s múkou, kypriacim práškom a práškovým cukrom.
  2. Citrón opláchneme horúcou vodou a nastrúhame kôru.
  3. Nastrúhanú koru a 1 až 2 ČL pridáme k zmesy s múkou.
  4. Vymiesime cesto.
  5. Vymiesené cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
PLNKA
  1. Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním pudingového prášku s mliekom.
  2. Pridáme cukor a na miernom ohni uvaríme hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť.
  3. Ríbezle si očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať.
  4. Po vychladnutí pridáme do pudingu biely a malinový jogurt a ríbezle.
  5. Z jednej polovice cesta vyvaľkáme plát veľkosti 21x35 a položíme ho na vymastený plech.
  6. Cesto rovnomerne potrieme ríbezľovo pudingovým krémom.
  7. Potom vyvaľkáme plát z druhej polovice cesta a pokryjeme pudingový krém.
  8. Povrch koláča potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry.
  9. Pečieme na 170°C približne 40 minút.
  10. Necháme vychladnúť, potom dáme odležať do chladničky (najlepšie cez noc).
  11. Pred servírovaním pokrájame na kocky a posypeme vanilkovo práškovou zmesou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára