pondelok, 11. októbra 2010

Ricotta šišky

Ricotta je taliansky syr, ktorý chuťou a konzistenciou pripomína náš mäkký tvaroh.
Ricottové šišky sú nebezpečne kalorické a nezdravé.  Ak sa však budeme riadiť heslom, že menej je niekedy viac nemyslím si, že toto nezdravé a kalorické jedlo nám môže raz za čas ublížiť.
POTREBUJEME:
olej na vysmážanie
3/4 šálky polohrubej múky
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL citrónovej kôry
1 šálku RICOTTA syra (ak nemáme ricotta syr použijeme náš slovenský tvaroh)
2 veľké vajcia
2 PL kryštáľového cukru alebo 2PL medu
1 ks vanilkového cukru
na hrot noža štipku soli
na hrot noža štipku muškátového orieška
práškový cukor na posypanie
POSTUP:
1. V miske si zmiešame riccota syr prípadne tvaroh, vajcia, kryštáľový a vanilkový cukor.
2. Pridáme múku, prášok do pečiva, citrónovú kôru, trošku soli a muškátového orieška. Zamiešame. Vznikne nam hustejšie no však tekuté cesto.
3. Pomocou veľkej lyžice vkladáme cesto do horúceho oleja a vysmážame z obidvoch strán asi 3 minúty do zlatohneda.
4. Vyberieme a ukladáme na papierové vreckovky, ktoré nám pomôžu zbaviť sa prebytočného oleja.
5. Poprašíme práškovým cukrom.
Dobrú chuť.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára