Mňam, mňam polievočka. Nám najlepšie chutí s opečeným chlebíkom potretým cesnakom a syrom.
POTREBUJEME:- 1 menšiu tekvicu
- olivový olej
- 1 menšiu cibuľu
- vodu
- smotanu na varenie
- soľ
- čierne korenie
- starší chlebík
- cesnak
- syr typu gorgonzola
POSTUP:
- Rúru predhrejeme na 180°C.
- Tekvicu umyjeme, prepolíme na polovicu a vidličkou vydlabeme stred. Stredom myslíme tekvicové semienka.
- Takto očistenú tekvicu pokrájame na kocky a poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
- Dáme piecť do predhriatej rúry asi na pol hodinku, alebo kým bude tekvica mäkká.
- Medzitým si očistíme cibuľu a nakrájame na drobno.
- Dáme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom.
- Osmažíme do sklovita, pridáme upečenú tekvicu a vodu.
- Ochutíme soľou a korením.
- Ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu.
- Pridáme smotanu na varenie a necháme prejsť varom.
- Kým sa nám polievočka bude variť opečieme si chlebík v toastovači prípadne na panvici.
- Upečený chlebík potrieme očisteným cesnakom a pokrájame na menšie kocky.
- Hotovú polievku servírujeme s opečeným chlebíkom a syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára