V čase detoxikácie, ktorú som si naordinovala sama, pretože som sa zle cítila som znovuobjavila celý rad mojich starých receptov. A nielen to. Takisto ma potešil fakt aké super je mať doma rôzne druhy luštenín, z ktorých sa dajú pripravovať neuveriteľné a hlavne chutné jedlá.
Preto mi dovoľte, aby som Vám na začiatku predstavila "pani Sóju", ktorá medzi lušteninami naozaj predstavuje kráľovnú a to hlavne čo sa týka obsahu bielkovín, keďže ho má najvyšší spomedzi svojich sestier a bratov ;-). Taká sója dodá nášmu telu celý rád živín- rastlinných bielkovín. A čo je podstatné vo forme, ktorá je ľahšie stráviteľná ako akákoľvek živočíšna bielkovina. Takže hurá vegetariáni a vegáni mám niečo aj pre Vás. Dokonca aj vy milí "deliči" potravín si prídete na svoje. ;-)
Preto mi dovoľte, aby som Vám na začiatku predstavila "pani Sóju", ktorá medzi lušteninami naozaj predstavuje kráľovnú a to hlavne čo sa týka obsahu bielkovín, keďže ho má najvyšší spomedzi svojich sestier a bratov ;-). Taká sója dodá nášmu telu celý rád živín- rastlinných bielkovín. A čo je podstatné vo forme, ktorá je ľahšie stráviteľná ako akákoľvek živočíšna bielkovina. Takže hurá vegetariáni a vegáni mám niečo aj pre Vás. Dokonca aj vy milí "deliči" potravín si prídete na svoje. ;-)
POTREBUJEME:
- olivový olej
- 1 pór
- 1 rajčinu
- 1 čili papričku
- 1 strúčik cesnaku
- 150 sóje
- 125 g čerstvého špenátu prípadne mrazeného
- soľ
- horčičné semienka
- rímsky kmín
- 1/2 ČL kurkumy
- 1 ČL mletého koriandru
- 1/2 ČL garam masaly
POSTUP:
- Deň pred prípravou si sóju namočíme (najlepšie cez noc).
- Na druhý deň sóju uvaríme domäkka v osolenej vode.
- Uvarené sóju scedíme a môžeme začať variť ozajstnú dobrotu.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej.
- Pridáme horčičné semienka a rímsky kmín a opekáme asi 1 minútu.
- Keď sa nám začnú uvoľňovať vône horčičných semienok a rímskeho kmínu pridáme pokrájanú čili papričku a umytý na kolieska nakrájaný pór, ktorý opražíme do sklovita.
- K takto pripravenému póru pridáme rajčinu pokrájanú na kocky a očistený a roztlačený cesnak a restujeme asi minútu. Dúfam, že nie ste ešte unavení z toľkého restovania. ;-)
- K orestovanej zelenine prídáme kurkumu, mletý koriander, garam masalu a soľ.
- Zamiešame aby sa nám všetko pekne spojilo a znovu restujeme asi pol minútky.
- Nakoniec pridáme uvarenú sóju a umytý špenát a dusíme zhruba 2 minútky nie viac. Nechceme mať zo špenátu jedno zelené blato.
- V prípadne potreby ešte dochutíme.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára