nedeľa 11. mája 2014

Rukolový šalát s tofu

Tofu náhrada za syr pre vegetariánov má skvelú výhodu oproti syrom. Nielenže má menej kalorií a podľa odborníkov je zdravšie ako syr dá sa ešte pripraviť na mnoho spôsobov či už na slano alebo nasladko alebo len tak do šalátov. 
POTREBUJEME:
  • 60 g rukoly
  • 1 menšiu cviklu
  • 100 g tofu
  • 2 ČL olivového oleja
  • 1 ČL balzamikového octu
  • štipku soli a čierneho korenia
POSTUP:
  1. Cviklu si deň predtým upečieme v trúbe na 200°C stupňov.
  2. Rukolu umyjeme a osušíme.
  3. Upečenú cviklu ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky.
  4. V miske zmiešame olivový olej s balzamikovým octom a ochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Do väčšej misky dáme rukolu s cviklou.
  6. Na vrch postrúhame tofu.
  7. Zalejeme dresingom a zamiešame.
DOBRÚ CHUŤ.

Šalát je pre jednu osobu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára