Tofu náhrada za syr pre vegetariánov má skvelú výhodu oproti syrom. Nielenže má menej kalorií a podľa odborníkov je zdravšie ako syr dá sa ešte pripraviť na mnoho spôsobov či už na slano alebo nasladko alebo len tak do šalátov.
POTREBUJEME:- 60 g rukoly
- 1 menšiu cviklu
- 100 g tofu
- 2 ČL olivového oleja
- 1 ČL balzamikového octu
- štipku soli a čierneho korenia
POSTUP:
- Cviklu si deň predtým upečieme v trúbe na 200°C stupňov.
- Rukolu umyjeme a osušíme.
- Upečenú cviklu ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky.
- V miske zmiešame olivový olej s balzamikovým octom a ochutíme soľou a čiernym korením.
- Do väčšej misky dáme rukolu s cviklou.
- Na vrch postrúhame tofu.
- Zalejeme dresingom a zamiešame.
DOBRÚ CHUŤ.
Šalát je pre jednu osobu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára