A zase ta čokoláda. Stále ma prenasleduje. Je ako malý diablik, ktorý mi neustále šepká do ucha pridaj ma všade tam, kde je to možné. A ja sa nedokážem ubrániť a poslúcham. ;-)
POTREBUJEME:
CESTO NA KOLÁČ:
- 225 g polohrubej múky
- 350 g kryštáľového cukru
- 85 g kakaa
- 1 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 125 ml oleja
- 150 ml vlažnej vody
- 2 hrušky
- škoricový cukor
POLEVA:
- 200 g čokolády na varenie
- 2 PL oleja
POSTUP:
- Hrušky ošúpeme a pokrájame na tenké plátky
- Rúru predhrejeme na 180°C.
- Plech na koláč vymastíme maslom a vysypeme maslom.
- V miske vymiešame všetky ingrediencie okrem vlažnej vody elektrickým šľahačom..
- Po vymiešaní po troške prilejeme vlažnú vodu a znovu zamiešame kým je cesto pekne hladké.
- Takto pripravené cesto vylejeme na plech.
- Na vrch poukladáme hrušky, posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť do rúry na 25-35 minút.
- Upečený koláč necháme vychladnúť.
- Kým nám bude koláč chladnúť pripravíme si čokoládovú polevu nasledovne.
- Čokoládu poláme na menšie kusy, pridáme olej a roztopíme v miske nad parou.
- Takto pripravenú polevu vylejeme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.
- Hotový koláčik pokrájame a servírujem buď s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo len tak.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára