POTREBUJEME
CESTO
- 3 vajcia
- 3 PL kryštáľového cukru
- 3 PL polohrubej múky
- 2 PL maizeny
PLNKA
- 500 g mäkkého tvarohu
- 150 ml smotany na šľahanie
- 200 g práškového cukru
- 1 balíček potravinárskej želatíny
- 400 g broskýň
- ovocnú šťavu
- postrúhanú čokoládu alebo kakao na posypanie
POSTUP
CESTO
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista.
- Pridáme polohrubú múku, maizenu a spolu premiešame.
- Cesto rozotrieme na menší vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
PLNKA
- Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
- Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom.
- Vmiešame doň dotuha vyšľahanú smotanu, rozpustenú želatínu a pokrájané broskyne.
- Premiešame, plnku navrstvíme na vychladnuté cesto a necháme stuhnúť v chladničke.
- Stuhnutý koláč posypeme nastrúhanou čokoládou alebo preosiatym kakaom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára