No nevyzerá vábivo?
Jablká su veľmi vďačné ovocie na pečenie rôznych koláčov.
POTREBUJEME
PLNKA:
- 1 ks zlatý klas alebo vanilkový puding
- 500 ml mlieka
- 150 g kryštáľového cukru
- 700 g šťavnatých jabĺk
- 80 g masla
- 1 balenie okrúhlych piškót
- 2 KL mletej škorice
- 1 balíček vanilkového cukru
- práškový cukor na posypanie
CESTO:
- 450 g hladkej múky
- 200 ml svetlého piva
- 1 ks Palmarin
- 1/2 KL soli
POSTUP
- Z múky, z piva a z palmarínu si vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti.
- Zo Zlatého klasu prípadne vanilkového pudingu, z mlieka a z 50 g cukru uvaríme podľa návodu na obale hustý puding.
- Jablká očistíme, zbavíme šupy a jadrovníka.
- Polovicu cesta rozložíme na suchý plech a povrch potrieme trochou roztopeného masla.
- Na cesto poukladáme piškóty.
- Na piškóty nastrúhame jablká ktoré posypeme mletou škoricou, vanilkovým a kryštálovým cukrom.
- Polejeme teplým pudingom a prikryjeme druhou polovicou cesta.
- Povrch cesta potrieme zvyškom roztopeného masla.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút.
- Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára