POTREBUJEME
CESTO
- 450 g hladkej múky
- 200 ml svetlého piva
- 1 ks palmarín
- 1/2 KL soli
PLNKA
- za hlboký tanier mletých orechov
- 3- 4 ks jabĺk (záleží od ich veľkosti)
- 100- 150 g kryštáľového cukru (záleží od jabĺk)
POSTUP
- Z múky, z piva a z palmarínu si pripravíme cesto. Rozdelíme ho na 3 časti.
- Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka.
- Orechy pomelieme.
- Cesto rozvaľkáme, posypeme mletými orechami, postrúhanými jablkami a cukrom.
- Zavinieme a preložíme na maslom vymastený plech.
- Nakoniec potrieme vajíčkom.
- Naplníme si ďalšie dve štrúdly podľa želania a dáme do trúby piecť na 20- 30 minút na 180°C. Upečený ešte teplý koláčik potrieme maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára