Rizoto sa pripravuje na milión spôsobov asi v každej krajine aj keď pod iným názvom. Ja Vám ponuku rizoto v slovenskej podobe. ;-)
POTREBUJEME- olej
- 2 cibule
- 2 šálky ryže
- 500 g kuracieho mäsa
- mrazenú zeleninu (najlepšie takú v ktorej sa nachádza hrášok, mrkva, kukurica prípadne zelené fazuľové struky)
- mletú červenú papriku
- soľ
- čierne korenie
- vegetu na dochutenie
POSTUP
- Na panvici si zohrejeme olej.
- Pridáme na malé kocky pokrájanú cibuľu.
- Usmažíme do zlatohneda.
- Pridáme kuracie mäso pokrájané na kocky a mletú červenú papriku.
- Dochutíme soľou, vegetou a čiernym korením.
- A dusíme. V prípade potreby dolejeme vodu aby sa nám mäsko neprichytilo na dno panvice.
- Keď je mäso skoro udusené pridáme mrazenú zeleninu.
- Zeleninu dodusíme spolu s mäsom.
- Medzitým si v hrnci rozohrejeme olej a pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu.
- Usmažíme do zlatohneda.
- Pridáme ryžu, ktorú sme si predtým umyli vo vode.
- Zalejeme 3 šálkami vody a dochutíme soľou a vegetou.
- Vodu necháme zovrieť asi 1 minútu.
- Potom stiahneme plameň na minimum a varíme ryžu pod pokrievkou asi 10-15 minút. Veľmi záleží od druhu a tvaru ryže.
- Udusené mäso spojíme s uvarenou ryžou a zamiešame.
- V prípade potreby dochutíme.
- Podávame s nastrúhaným syrom a s kyslou uhorkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára