POTREBUJEME:
- 200 g hladkej múky
- 300 g mletého maku
- 1 ČL jedlej sódy
- 250 g masla
- 200 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 1 kg jabĺk
- 1 vanilkový cukor
- 1 ČL mletej škorice
- maslo na vymastenie plechu
POSTUP:
- Rúru predhrejeme na 180°C.
- Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo na strúhadle.
- V miske zmiešame obe múky, mak, cukor a jedlú sódu.
- Plech vymastíme maslom a vysypeme 1/3 múčnej zmesy.
- Pridáme 1/2 jabĺk, ktoré posypeme vanilkovým cukrom a škoricou.
- Znovu pridáme múčnu zmes a potom jablká, ktoré osladíme zvyšným vanilkovým cukrom a škoricou.
- Celé to znovu prikryjeme múčnou zmesou.
- Na záver takto pripravený koláč polejeme rozpusteným maslom a dáme do trúby piecť približne na 30 minút. (Povrch koláča by mal zlatistú farbu.)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára