Pre tých, ktorí milujú pudingy a žemlovku zároveň tak ako ja. ;-)
POTREBUJEME:
POTREBUJEME:
- 2 ks puding v prášku (ja som použila karamelový, ale fantázií sa medze nekladú, alebo skôr chuťovým pohárikom. ;-)
- 1 vianočku (tá moja má zvyčajne 350g)
- zavárané alebo čerstvé ovocie ( v tomto recepte boli použité 1 pohár zaváraných marhúľ a 1 pohár zaváraných hrušiek)
- mlieko na namáčanie vianočky a prípravu pudingu
- kryštáľový cukor do pudingu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- maslo na vymastenie misy
- kokos na vysypanie misy
- 1 ks tvaroh
- škoricový cukor
- 100g masla ak posledná vrstva je vianočka
POSTUP:
- Puding si pripravíme podľa návodu a necháme trošku vychladnúť.
- Misu z jánskeho skla si vymastíme maslom a vysypeme kokosom.
- Vo väčšej miske si zmiešame mlieko (mlieka tak akurát na namáčanie 1 vianočky) s vanilkovým cukrom.
- V druhej miske si zmiešame tvaroh s 1 vanilkovým cukrom.
- Vianočku si nakrájame na plátky.
- Plátky vianočky omočíme v mlieku z oboch strán a začneme ukladať do misy jeden vedľa druhého.
- Na takto naukladané plátky dáme na kúsky pokrájané ovocie, 1/2 tvarohu a 1/2 pripraveného pudingu.
- Postup opakujeme.
- Ako môžete vidieť na fotke tentokrát som končila pudingom, ktorý som posypala škoricovým cukrom. Môže to byť však aj vianočka ;-), ktorú trošku polejeme rozpusteným maslom a takisto posypeme škoricovým cukrom. :-)
- Misu prikryjeme a dáme piecť do rúry asi na 20 minút. Posledných 5 minút misu odokryjeme aby nám vrch trošku chytil kôrku. :-)
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára