Jednoduché a veľmi chutné. No kto by ich nemal rád?
POTREBUJEME:
POTREBUJEME:
- 20 dkg polohrubej múky
- 1/2 l mlieka (ja používam polotučné)
- 1 vajce
- na hrot noža soli
- vanilkový cukor
- džem alebo nutela na potieranie palaciniek
- olej
- kyslá pochúťková smotana
- škoricový cukor
- Všetky suroviny spolu dobre zamiešame. Vznikne nám riedke tekuté cesto, z ktorého na rozpálenej panvici robíme tenké palacinky.
- Hotové palacinky natrieme buď džemom alebo nutelou. Fantázií sa však medze nekladú. U nás natierame palacinky ešte tvarohom zarobeným s vanilkovým cukrom a rozmačkanými čerstvými alebo zaváranými jahodami, arašidovým maslom a najnovšie aj s čokoládovým natierkovým maslo značky Philadelphia.
- Natreté palacinky poskladáme najprv na polovicu a potom ešte raz na polovicu.
- Polejeme kyslou pochúťkou smotanou, ktorú sme si zarobili so škoricovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára