Neverila som až kým som nevyskúšala, že možu chutiť vynikajúco.
POTREBUJEME
Na halušky
- 5-6 vačších mrkiev
- 1 PL mletého hnedého cukru (ja som cukor zomlela v kávovom mlynčeku)
- polohrubú múku
- vodu
- štipku soli
Na vrch
- javorový sirup
- vlašské orechy
POSTUP
- Do hrnca dáme uvariť vodu.
- Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle takisto ako keď strúhame zemiaky na halušky.
- Počas strúhania mrkvu zalejeme vriacou vodou aby nám nezčernela. (S vodou to nepreháňame. Použijeme len toľko aby bola mrkva pod vodou.)
- Pridáme štipku soli, hnedý cukor a toľko polohrubej múky, aby nám vzniklo polotuhé cesto.
- Keď sa voda začne variť nahádžeme cesto cez sito na halušky do vriacej vody.
- Varíme 3 až 5 minút alebo pokiaľ nám halušky nevyplávajú na povrch.
- Uvarené halušky precedíme cez sito pod studenou vodou.
- Dáme do misy a prikryjeme.
- Na tanieri podávame s javorovým sirupom a s mletými vlašskými orechmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára