Na cesto
- 450 g mrazeného špenátu
- polohrubú múku
- 1 ČL soli do cesta + 1 ČL soli do vody na halušky
Na omáčku
- 200 ml mlieka
- rozne druhy syrov (ja som použila všetky čo sme mali doma :-). Najradšej však mám keď sa v tejto omáčke nachádza syr s modrou plesňou a údený syr.)
- štipka muškátového orieška
- čierne korenie
POSTUP
- Dáme uvariť vodu spolu s lyžičkou soli.
- V miske si zmiešame rozmrazený špenát spolu s polohrubou múkou a soľou. Pridáme toľko múky aby nám vzniklo polotuhé cesto.
- Takto pripravené cesto nahádžeme cez sito na halušky do vriacej vody.
- Varíme 3 až 5 minút alebo kým nám halušky nevyplávajú na povrch.
- Uvarené halušky precedíme cez sito a premyjeme v studenej vode.
- Premyté halušky dáme do misy a zakryjeme.
- Do hrnca si dáme mlieko a pridáme syry, ktoré máme v chladničke. Ja som na 200 ml mlieka použila 4 trojuholníky syra Kravička, 5 plátkov syra Apetitio, asi 60 g syra Gouda, ktorý som nastrúhala.
- Zohrejeme, ale pozor nevaríme, a zamiešame, aby sa nám všetky syry pekne roztopili a spojili dokopy.
- V prípade, ak sa nám bude zdať omáčka riedka pridáme ešte syr podľa vlastnej chuti.
- Dochutíme muškátovým orieškom a čiernym korením.
- Na tanieri servírujeme špenátové halušky spolu so syrovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára