Toto je jedným slovom naozajstná mňamka. ;-)
500 g tekvice
3 kuracie prsia
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
200 ml kuracieho vývaru
150 ml kokosového mlieka
2 PL oleja
kúsok zázvoru
ČL cukru
ČL rasce
ČL koriandru
1/2 ČL kurkumy
soľ
Pre gurmánov: Chuť kokosového mlieka skvele doplnia pálivé čili papričky. Ak máte radi ostré pokrmy a nevaríte pre deti, smelo ich pridajte počas opekania cibule, cesnaku a zázvoru.
POTREBUJEME:
POSTUP:
1. Kuracie prsia a cibuľu nakrájame na kocky.
2. Cesnak pretlačíme cez lis a zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle.
3. Očistenú tekvicu nastrúhame nahrubo alebo nakrájame na malé kocky.
4. Na rozpálenú panvicu nalejeme lyžicu oleja, pridáme kuracie kocky a za stáleho miešania opekáme 8 minút.
5. Takto pripravené mäso odložíme bokom na tanier a prikryjeme.
6. Do panvice dáme druhú lyžicu oleja a na nej opečieme cibuľu, cesnak a zázvor.
7. Pridáme koriander, rascu, cukor, soľ, kurkumu a za stáleho miešania pražíme približne minútu, aby sa nám vône pekne prepojili.
8.Pridáme tekvicu a chvíľu opekáme.
9. Zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Pridáme mäso a varíme, kým tekvica nezmäkne a šťava sa neodparí na požadovanú hustotu. Karí podávame s ryžou.
Pre gurmánov: Chuť kokosového mlieka skvele doplnia pálivé čili papričky. Ak máte radi ostré pokrmy a nevaríte pre deti, smelo ich pridajte počas opekania cibule, cesnaku a zázvoru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára