Potrebujeme:
POSTUP:
1. Cibuľu a cesnak očistime, nakrájame na kúsky a opečieme na rozpustenom masle.
2. Pridáme cukor a necháme na malom plameni skaramelizovať.
3. Tekvicu umyjeme, prekrojime na polovicu a odstránime z nej stopku a semienka. Nastrúhame na strúhadle alebo nakrájame na kocky.
4. Takto pripravenú tekvicu pridáme k cibuli a cesnaku, chvíľku opekáme a zalejeme vývarom.
5. Privedieme k varu a dochutíme.
6. Keď tekvica zmäkne, pridáme smotanu a rozmixujume. Servírujeme horúce, s čerstvým chrumkavým pečivom.
Pre gurmánov: Kyslá smotana servírovaná na polievke zjemní jej chuť a čerstvo opražené tekvicové jadierka s rozmarínom jej dodajú neodolateľnú vôňu.
Pre gurmánov: Kyslá smotana servírovaná na polievke zjemní jej chuť a čerstvo opražené tekvicové jadierka s rozmarínom jej dodajú neodolateľnú vôňu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára