POTREBUJEME:
CESTO:
PLNKA:
POSTUP:
CESTO:
- 3 vajcia
- 140 g práškového cukru
- 160 g polohrubej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 350 g očistených ríbezlí
- maslo na vymastenie plechu
- múku na vysypanie plechu
PLNKA:
- 500 ml mlieka
- 1 karamelový puding
- 120 g masla
- 100 g práškového cukru
- 125 ml vody
- 2 ČL kryštáľového cukru
- 5 g čírej želatiny v prášku
POSTUP:
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom.
- Pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a cesto vylejeme na menší, vymastený a múkou vysypaný plech.
- Na vrch poukladáme ríbezle a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme asi 25 minút.
- Kým sa nám pečie koláč pripravíme si plnku. Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme puding.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme karamelový puding.
- Želatínu si pripravíme zmiešaním vody, cukru a želatinového prášku. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 1 minútu. Po uvarení necháme vychladnúť a pridáme k maslu s pudingom.
- Dobre premiešame.
- Upečený koláč necháme vychladnúť.
- Vychladnutý koláč natrieme plnkou a necháme stuhnúť na chladnom mieste asi 2 hodinky.
- Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a ríbezľami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára